luni, 1 august 2011

INFORMARE PUBLICĂ

Cursuri “Olăritul – Meşteşug al continuităţii valorilor şi spiritului românesc”


Asociația Progress On în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Moldovei din Iaşi, anunţă lansarea oficială a proiectului “Olăritul – Meşteşug al continuităţii valorilor şi spiritului românesc” desfăşurat pe o perioadă de 18 luni, începând cu Iunie 2011.

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă dezvoltarea resurselor umane din mediul rural, în regiunea Nord-Est, prin practicarea meşteşugurilor tradiţionale româneşti.

Asociatia ProgressOn, impreuna cu un meşteşugar, cu o experienţă de peste 15 ani şi un formator vor organiza cursuri pentru cel putin 220 de beneficiari, în cadrul a 20 ateliere de lucru.

In urma acestor cursuri, participantii vor:
- Obtine un certificate de absolvire, acreditat de către CNFPA (certificat recunoscut de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului).
- Obţine informaţii legate de management/ antreprenoriat / înfiinţarea de PFA (Persoană fizică autorizată) / înfiinţarea de asociaţii locale, familiale etc.
- Participa la târguri / expoziţii / evenimente la nivel local, regional, naţional şi internaţional
- Fi sustinuti sa se înregistreze şi sa formeze de reţele, asociaţii, federaţii din domeniu naţionale şi internaţionale
- Fi sustinuti sa dezvolte economia locala
- Fi sustinuti sa dezvolte comunitatea

Cursurile se adreseaza: persoanelor inactive, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, somerilor, potenţialilor întreprinzători care pot genera dezvoltarea locală, femeilor în mod special acelea ce nu au participat niciodată pe piaţa muncii, dar care ar dori să obţină un loc de muncă, având nevoie de orientare şi formare profesională care să răspundă cerinţelor actuale
Pentru detalii si inscrieri:
Andrei Scanteie
Consiler indrumare si orientare profesionala
Asociatia ProgressOn
Tel: 0730 030 134 / Fax: 0332 882 716
Mail: andrei.scanteie@progresson.ro

Niciun comentariu: